/ Skönhet/Tips /

The highlight of the month has finally arrived!

Äntligen kom boxen jag väntat så länge på! Dock blev jag lite besviken på innehållet, men alla boxar kan ju inte vara skitbra hehe. Ska dock bli kul att testa foundationen, eftersom jag inte använder flytande foundation längre (använder mineralfoundation i puderform bara). Men denna kanske denna fungerar bättre eftersom att den är parabenfri, oljefri osv? Ska nog testas. 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(dåliga bilder från min instagram)
 
Glossyboxens innehåll: 
1. MAXFACTOR Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation (lanseras i slutet av sept.) Dermatologiskt testad primer, foundation och concealer i ett som varken innehåller oljor eller parabener. Skyddar med SPF 20, täpper inte till porer och passar alla hudtyper. 
 
2. BYEBRA Brösttejp - "Den osynliga BHn som lyfter din byst". Originalet av brösttejper från USA. Osynlig självhäftande BH som passar perfekt under kläder där du inte vill att BH-band eller knäppningen i ryggen ska sticka fram.
 
3. JELLY PONG PONG Lip Frosting - Irish Cream Pavlova  har ett glossigt skimmer och underbar doft. Innehåller druvkärnolja som återfuktar, aniinflammatorisk och läkande aloe vera samt mjukgörande bivax.
 
4. WELEDA Body Lotion - Weledas kroppslotions i ny design är baserade på rena naturliga växtoljor, växtextrakt och äkta eteriska oljor. De återfuktar, mjukgör och tas lätt upp av huden. 
 
5. GLOSSYBOX Lipstick - I samarbete med tillverkarna av Illamasqua får du här GlossyBox egna minimalistiskt ljust färgade läppstift.
 
Nästa box kommer jag nog inte skriva så omgående om här på bloggen, blir så mycket text, för mycket. Kommer nog nöja mig med att ta bilder på produkterna, hoppas jag har en bättre kamera då också hehe...
/ Skönhet/Tips /

Brun-utan-solprodukter, farligt!

Lägg ner brun-utan-sol-krämen, om du vill få friska barn. Undersökningar visar att det kan skada DNA:t.
 
En undersökning gjord av ABC News visar att ett ämne i brun-utan-solprodukter kan orsaka genetiska förändringar och förändra människans DNA.

Ämnet kallas dihydroxiaceton (DHA), och är en sockertyp som agerar med aminosyrorna på det yttre hudlagret för att producera pigmentet melanoidin, som är den brunaktiga färgen dessa produkter skapar.

DHA kan konstgöras eller skapas från exempelvis rödbetssocker och sockerrör och anses vara giftfritt när det appliceras på huden. Annan forskning visar dock att ämnet kan vara farligt om det tar sig igenom huden allra yttersta lager, där all död hud finns. Det är emellertid sprayprodukter som orsakar mest skada eftersom det lättare kan inhaleras än lotion-varianter. 

Amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har till och med utfärdat en varning på sin hemsida angående farorna med produkterna.

Oavsett vilken typ av brun-utan-sol man använder är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Använd det exempelvis endast vid speciella tillfällen som bröllop, arbetsintervjuer eller på fest.
 
 
Taget från improveme.se. 
/ Kläder/Inspiration/Shopping /

Autumn-cravings from H&M!